Rulada de miel

Se scoate cu grija carnea de pe coaste a.i sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25cm si cu un strat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada de miel

Ingrediente

  • o jumatate de piept de miel partea cu coastele
  • 2 catei de usturoi
  • 3cm radacina de ghimbir
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri chimen macinat
  • 2 linguri miere
  • sare, piper

Mod de preparare

Se scoate cu grija carnea de pe coaste a.i sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25cm si cu un strat mai tare de grasime pe partea exterioara. Condimentati carnea cu sare si piper, rulati-o strans si puneti-o la rece. Se rade ghimbirul si usturoiul cat mai fin si se amesteca cu mierea si chimenul macinat. Se desfaceti ruloul de carne si se unge pe partea interioara cu pasta de miere, chimen si ghimbir. Rulati-l din nou, prindeti-l cu scobitori, ca sa nu se desfaca la copt si puneti-l intr-o tava cu ulei, sare, piper, vinul si frunzele de marin. Se tine tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand ruloul se rumeneste uniform. In timpul coacerii stropiti din cand in cand ruloul cu zeama formata in tava.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc