Rulada de miel

Se scoate cu grija carnea de pe coaste a.i sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25cm si cu un strat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada de miel

Ingrediente

  • o jumatate de piept de miel partea cu coastele
  • 2 catei de usturoi
  • 3cm radacina de ghimbir
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri chimen macinat
  • 2 linguri miere
  • sare, piper

Mod de preparare

Se scoate cu grija carnea de pe coaste a.i sa obtineti "o foaie" de carne, aproximativ de forma dreptunghiulara, cu lungimea de 20-25cm si cu un strat mai tare de grasime pe partea exterioara. Condimentati carnea cu sare si piper, rulati-o strans si puneti-o la rece. Se rade ghimbirul si usturoiul cat mai fin si se amesteca cu mierea si chimenul macinat. Se desfaceti ruloul de carne si se unge pe partea interioara cu pasta de miere, chimen si ghimbir. Rulati-l din nou, prindeti-l cu scobitori, ca sa nu se desfaca la copt si puneti-l intr-o tava cu ulei, sare, piper, vinul si frunzele de marin. Se tine tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand ruloul se rumeneste uniform. In timpul coacerii stropiti din cand in cand ruloul cu zeama formata in tava.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori