Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite. Se bate cu ciocanelul pentru snitele astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de g
Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite. Se bate cu ciocanelul pentru snitele astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si se pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic). Se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider. Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat). Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de pe foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat). Carnea se aseaza pe o suprafata plana si se aseaza umplutura de spanac peste pulpa de miel dezosata: Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori, apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma: Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile: Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor. Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia. Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori. Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita. Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou. Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel.
Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata. Pofta buna! Reteta Rulada de miel cu spanac a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro Alte retete cu carne de miel gasiti aici: Friptura de miel coroana , Drob de miel special , Miel cu rozmarin si miere
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeDragii mei, astazi vreau sa va arat cum sa faceti eclere pas cu pas. Am primit multe mesaje in care am fost rugata sa postez...
Eclere pas cu pas (reteta video)Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii