Rulada din piept de pui alaturi de garnitura de mazare reprezinta cina sau pranzul. Daca alegeti sa o preparati fara garnitura o puteti servi pe post de aperitiv.
Pieptul de pui se cresteaza in doua se bate cu ciocanul de snitele.
Se taie ardeiul, ciupercile si morcovul marunt, telina si marul se dau pe razatoarea mica, se calesc putin, se adauga sare, marar, patrunjel si ou. Se aseaza pe pieptul de pui, se ruleaza si se leaga cu ata. Se aseaza in tava unsa cu ulei. Se rotesc putin prin uleiul din tava si se pudreaza cu piper si cimbru. Se dau la cuptor, cand sunt gata se scoate ata si se feliaza.
Se pot servi ca aperitive sau ca fel de baza alaturi de diferite garnituri.
Garnitura:
- 1 borcan mazare (conserva)
- 1 lingurita de vegeta
- 1 lingura zahar
- 1 lingura faina
- 3-4 linguri ulei
- patrunjel tocat
Mazarea se scurge de zeama care se pune pune deoparte. Se pune ulei intr-o cratita se incalzeste , se adauga mazarea, se caleste putin , se adauga o parte de zeama din conserva si o parte de apa atat cat sa acopere mazarea. Se adauga vegeta si zaharul si se lasa sa fiarba putin.
Intr-un bol se amesteca faina cu apa la inceput doar putina apa pt a evita cocoloasele, apoi se mai dilueaza putin si se adauga peste mazare. Se lasa la fiert pana se ingroasa dar nu foarte tare si la sfarsit se adauga patrunjelul tocat.
Rulada de piept de pui poate fi servita ca aperitiv sau fel principal de mancare.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii