Rulada din piept de pui in foaie de placinta

Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • piept de pui fara os - 800 g
  • spanac verde/conservat - 1 kg/600 g
  • cascaval - 70 g
  • ciuperci intregi conservate - 200 g
  • carnaciori oltenesti - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • oua - 3 bucati
  • unt/margarina - 100 g
  • faina - 150 g
  • zeama de lamaie - 10 ml
  • ulei - 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot, se adauga spanacul si se fierbe pana se patrunde bine. Se lasa la racit, se scurge de lichid si se stoarce. Cascavalul se rade. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Mararul se spala si se lasa la scurs, fara sa se taie. Ouale se fierb tari, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie pe lungime. Din 100 g unt (sau margarina) framantat cu 150 g faina, 30 ml apa si 10 ml zeama de lamaie se pregateste foaia de placinta. Pieptul de pui se bate bine, avand grija sa nu se rupa, dupa care se presara sare, piper si cascaval ras. Bucatile de piept se intind pe masa una langa cealalta, suprapunandu-se la capete cu cca 2 cm. Pe lungimea pieptului de pui se aseaza carnaciorul oltenesc, ouale taiate, unul langa altul, mararul si ciupercile intregi. Se ruleaza, se leaga cu o sfoara subtire, se unge cu ulei, se aseaza intr-o tava cu cca 100 ml apa si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se scoate ata. Se intinde foaia de placinta; pe intreaga suprafata se aseaza spanacul, rulada din piept de pui si se ruleaza. Placinta cu carne se introduce la cuptor, la inceput la foc iute, dupa care se reduce flacara si se lasa pana se rumeneste.

Rulada din piept de pui in foaie de placinta, dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste cu garnitura de leme, cartofi natur sau salata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise