Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot.
Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot, se adauga spanacul si se fierbe pana se patrunde bine. Se lasa la racit, se scurge de lichid si se stoarce. Cascavalul se rade. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Mararul se spala si se lasa la scurs, fara sa se taie. Ouale se fierb tari, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie pe lungime. Din 100 g unt (sau margarina) framantat cu 150 g faina, 30 ml apa si 10 ml zeama de lamaie se pregateste foaia de placinta. Pieptul de pui se bate bine, avand grija sa nu se rupa, dupa care se presara sare, piper si cascaval ras. Bucatile de piept se intind pe masa una langa cealalta, suprapunandu-se la capete cu cca 2 cm. Pe lungimea pieptului de pui se aseaza carnaciorul oltenesc, ouale taiate, unul langa altul, mararul si ciupercile intregi. Se ruleaza, se leaga cu o sfoara subtire, se unge cu ulei, se aseaza intr-o tava cu cca 100 ml apa si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se scoate ata. Se intinde foaia de placinta; pe intreaga suprafata se aseaza spanacul, rulada din piept de pui si se ruleaza. Placinta cu carne se introduce la cuptor, la inceput la foc iute, dupa care se reduce flacara si se lasa pana se rumeneste.
Rulada din piept de pui in foaie de placinta, dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste cu garnitura de leme, cartofi natur sau salata.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii