Mancaruri cu carne

Reteta Rulada din piept de pui in foaie de placinta

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot.

ingrediente

Pentru 10 portii:
   piept de pui fara os - 800 g
   spanac verde/conservat - 1 kg/600 g
   cascaval - 70 g
   ciuperci intregi conservate - 200 g
   carnaciori oltenesti - 100 g
   marar verde - 1 legatura
   oua - 3 bucati
   unt/margarina - 100 g
   faina - 150 g
   zeama de lamaie - 10 ml
   ulei - 100 ml
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru rulada din piept de pui in foaie de placinta spanacul conserva se scurge de lichid si se stoarce bine. Daca se foloseste spanac proaspat, se da apa in clocot, se adauga spanacul si se fierbe pana se patrunde bine. Se lasa la racit, se scurge de lichid si se stoarce. Cascavalul se rade. Ciupercile conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Mararul se spala si se lasa la scurs, fara sa se taie. Ouale se fierb tari, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie pe lungime. Din 100 g unt (sau margarina) framantat cu 150 g faina, 30 ml apa si 10 ml zeama de lamaie se pregateste foaia de placinta. Pieptul de pui se bate bine, avand grija sa nu se rupa, dupa care se presara sare, piper si cascaval ras. Bucatile de piept se intind pe masa una langa cealalta, suprapunandu-se la capete cu cca 2 cm. Pe lungimea pieptului de pui se aseaza carnaciorul oltenesc, ouale taiate, unul langa altul, mararul si ciupercile intregi. Se ruleaza, se leaga cu o sfoara subtire, se unge cu ulei, se aseaza intr-o tava cu cca 100 ml apa si se introduce la cuptor pana se rumeneste. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se scoate ata. Se intinde foaia de placinta; pe intreaga suprafata se aseaza spanacul, rulada din piept de pui si se ruleaza. Placinta cu carne se introduce la cuptor, la inceput la foc iute, dupa care se reduce flacara si se lasa pana se rumeneste.




Rulada din piept de pui in foaie de placinta, dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste cu garnitura de leme, cartofi natur sau salata.


Incearca si Porc in sos alb
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui in foaie de placinta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.