Mancaruri cu carne

Reteta Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 3h:20m 
SimonaP postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide este o delicatesa si o mancare rafinata, ideala pentru mesele festive. Poti sa o prepari pentru masa de Craciun, este un deliciu.

ingrediente

Pentru rulada din piept de rata avem nevoie de :
   * 1 piept de rata
   * 1 rodie
   * 1 portocala
   * 150 de ml vin alb
   * 100 ml suc de rodie
   * coaja de lamaie
   * coaja de portocala
   * coaja de limetta
   * boabe de coriandru
   * cuisoare
   * piper mozaic
   * cimbru verde
    
Pentru chutney de mango folosim:
   * 350 g mango curatat si taiat cubulete
   * 130 g zahar brut
   * 1 linguri ulei de masline
   * 1 ceapa rosie tocata
   * 1 lingurita boia de ardei iute
   * 2 linguri ghimbir tocat marunt
   * 3 pastai de cardamom
   * 1/2 lingurita turmenic macinat
   * 1/2 lingurita cuisoare macinate
   * 1 baton scortisoara
   * 150 ml otet de mere
   * 50-100 ml apa
   * 130 g zahar brut
   * 1 lingurita rasa sare
    
Pentru cous- cous cu stafide:
   * 100 g cous- cous
   * 100 ml apa
   * 1 lingura unt
   * 1 portocala
   * 50 g stafide brune

mod de preparare

Preparare rulada:
Pieptul de rata dezosat se spala,apoi se cresteaza pe partea cu piele si se maseaza bine cu jumatate din ingredientele de mai sus pe ambele parti.
Intr-un bol punem vinul alb,sucul de la portocala, coriandru zdrobit,cuisoare,cojile de portocale,lamaie ,limetta, piperul mozaic, sucul de rodie si amestecam bine ,apoi adaugam pieptul de rata
si dam la frigider timp de cateva ore (eu l-am lasat peste noapte).
A doua zi scoatem pieptul de rata din marinada si il prajim in ulei incins timp de 4 minute pe ambele parti.
Lasam sa se raceasca,apoi adaugam pe partea fara pielita semintele de rodie, rulam pieptul de rata si legam bine cu un snur de silicon.
Rulada obtinuta se pune intr-un vas termorezistent,in care am adaugam putin suc de rodie,untura de rata,cimbru verde, coaja de portoala, lamaie,limetta si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade,
timp de 8- 9 minute.
Cand rulada este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca,apoi se taie felii.

Preparare chutney de mango:
Intr-o tigaie incingem uleiul la foc mediu si adaugam ceapa,ghimbirul si prajim cam 30 secunde.
Punem condimetele si mai prajim cateva secunde.
Adaugam otetul si apa, iar cand incepe sa fiarba punem si zaharul.
Cand zaharul s-a dizolvat adaugam intreaga cantitate de mango, sarea si fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute,pana obtinem un sos dens.

Preparare cous -cous cu stafide:
Intr-un vas punem cous-cousul si adaugam peste el apa clocotita,apoi lasam 15 minute acoperind vasul.
Adaugam untul,stafidele hidratate in putina apa,sucul de portocala si punem pe foc timp de 5 minute amestecand continuu.

Pofta buna!


Servim pieptul de rata cu chutney de mango alaturi de garnitura de cous-cous cu stafide si un pahar de vin alb!




Sursa acestei retete este: http://simonapatras.blogspot.ro/

Incearca si Rata pe varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de rata cu chutney de mango si cous-cous cu stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.