Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Nelipsite de pe masa de sarbatori.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ingrediente

  • o varza dulce mare
  • 400 gr orez cu bobul rotund
  • 300 gr carne tocata de porc fara grasime
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 2 oua mai micute
  • 1 lingura de gris
  • 130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel proaspat
  • ½ lingurita marar uscat
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.

Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.

Intr-un castron se pune amestecul de ceapa si morcov(dupa ce s-a racorit), orezul, carnea, uleiul, grisul, ouale, patrunjel tocat dupa gust, sare si piper apoi se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.

Se pune o oala cu apa pe foc unde se oparesc frunzele de varza spalate pe rand, atat cat sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai bine.

Partea mai tare din mijlocul frunzelor se taie si se pastreaza apoi restul de frunza se foloseste pentru a rula sarmalele. Se ia ojumatate de frunza, apoi se aseaza o lingura din compozitie pe unul din capete si se ruleaza avand grija sa se aduca laturile spre interior pentru a nu se desface la fiert.

Se aseaza pe fundul vasului de lut cotorii frunzelor apoi sarmalele fara a lasa prea mult spatiu intre ele. Bulionul se amesteca cu mararul uscat, 2 linguri de ulei, sare si cca 400ml de apa apoi se toarna peste sarmale, daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa atat cat sa acopere sarmalele. Se pune capacul si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Dupa vreo ora si jumatate se verifica daca sunt fierte si daca au inca multa zeama se ia capacul si se mai lasa putin ca sa se evapore.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Bucataras.RO

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Pentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise