Mancaruri cu carne

Snitel cu brinza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:45m 
NICULESCU Diana Gabriela postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina

ingrediente

   1 kg. carne tocata slaba
   2 oua
   200 gr. cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare)
   sare si piper dupa gust
   150 gr. faina
   1 ou batut bine cu 3 linguri de lapte
   400 gr. pesmet

mod de preparare

Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incit mingea de preparat (carnea) va deveni un snitel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic.
Se asaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore. Se prajesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avind grija sa se intoarca de doua-trei ori pe fiecare parte , cite 2 minute.
Se servesc snitelele calde, cu pilaf de orez, cous-cous, pireu de cartofi, sufleu de conopida, varza calita, cartofi natur, ghiveci de legume, cartofi gratinati, la alegere.
Se poate prepara cantitate dubla de snitele si se pot pastra la congelator, neprajite. Cand se vor servi, e bine sa fie scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de prajire.
Dintr-un kg. carne vor rezulta 12 buc. de snitel.
Incearca si Snitel de vitel Praga
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel cu brinza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite