Mancaruri cu carne

Reteta Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
SPARANGHEL:
Am avut sparanghel alb liliachiu.
Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat.
I-am pus la fiert cu un praf de sare,zaharul si o chifla

ingrediente

   2 legaturi sparanghel alb
   1 chifla alba
   1 lingura zahar
   un praf sare
Sos:
   500 ml lapte
   50 g unt
   1 lingura de faina
   2 galbenusuri
   sare
   piper
   nucsoara (facultativ)
Carnea:
   600 g muschiulet de porc feliat
   1 lingura plina faina
   1 lingurita plina granulat de usturoi
   1 lingurita boia
   1 lingurita rasa verdeturi uscate/macinate
   sare
   piper dupa gust
   ulei pentru prajit

mod de preparare

Am avut sparanghel alb liliachiu. Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat. I-am pus la fiert cu un praf de sare, zaharul si o chifla alba. Se probeaza cu furculita la fiert.Nu trebuie sa fie moi,sa se indoaie prea tare. Dupa ce sint fierti, se scurg, se indepartaza chifla,se pensuleaza cu putin ulei,si se pastreaza acoperiti.

Sos: Se amesteca bine laptele rece cu galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara (facultativ) Se pune untul la incins. Se adauga faina, si se invirte, cind incepe sa se umfle stingem cu laptele preparat inainte, si amestecam bine. Eu uitasem piperul, nucsoara nu am pus. Dupa ce incepe a fierbe, se ingroasa si trage 2-3 clocote scurte, se ia de pe foc, si se pastreaza acoperit.

Carnea: Toate ingredientele, in afara carnii, se amesteca si se pun intr-o punga incapatoare. Se adauga carnea feliata. Tinem inchisa gura pungii, si scuturam pina carnea e tapetata pe toate partile. (În timp ce facem aceasta operatie, punem ulei de floarea soarelui la incins.) Adaugam carnea, si o prajim bine pe ambele parti. Asa obtinem o crusta gustoasa si crocanta.


Se serveste cald Pofta buna! Reteta Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Incearca si Friptura picanta cu ardei
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel alb, cu muschi crocant si sos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.