Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci cand coacem ardeiul, acesta se transforma total. Ei, varianta asta de ardei copt si apoi umplut este absolut delicioasa! Ardeiul devine dulce, iar in combinatie cu carnea si legumele transformarea este spectaculoasa.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Ingrediente

  • 2 ardei grasi galbeni
  • 100-120 gr piept de pui
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 rosie de gradina
  • 2 pumni de galbiori
  • 1 cub mic de unt
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Cimbrisor
  • Pentru sos:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 graunte de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de chili
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de dovleac(optional)

Mod de preparare

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul il pastram pentru decor.

Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de floarea soarelui. Se da prin masina de tocat carnea de pui si se adauga peste ceapa calita. Amestecam cu o lingura de lemn in asa fel incat sa se desfaca carnea si sa se caleasca uniform. Cand carnea s-a calit si zeama lasata s-a evaporat, adaugam rosia curatata de coaja si taiata cubulete. Lasam la foc inca 3-4 minute. Asezonam cu sare, piper si cimbrisor uscat. Dam deoparte umplutura, iar in aceeasi tigaie punem 1 lingura de ulei cu un cub mic de unt. Adaugam ciupercile (galbiorii) si ii calim la foc iute pana se inmoaie si apa lasata scade de tot. La final ii pudram cu putina sare si cimbrisor uscat. O parte din galbiori ii punem peste carne, iar restul ii pastram pentru decor.

Pentru sos: se curata usturoiul, se toaca marunt si se caleste cateva secunde in putin ulei. Se adauga rosia curatata de coaja si pasirata la blender. Lasam sa se caleasca 3-4 minut. Adaugam un praf de sare, chili, putina miere si amestecam. Impartim sosul in doua si-l punem in doua vase mici termorezistente. Peste sos asezam ardeii copti si umpluti cu amestecul facut anterior. Stropim cu putin ulei de dovleac ardeii (este optional), presaram putin cimbrisor deasupra, aruncam si cativa galbiori caliti peste ardei. Dam totul la cuptorul incins la 160-170 grade C, pentru maxim 15 minute. La final, daca doriti, puteti sa puneti patrunjel verde. Eu am ales sa pun restul de galbiori ramasi…

Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Salata de cartofi noi cu iaurt
Bucataras.RO

Salata de cartofi noi cu iaurt

Este una din cele mai bune salate de cartofi, perfecta si calda si rece! Mi-a placut enorm, este o salata usoara pentru...

Salata de cartofi noi cu iaurt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola