Retete de pasti

Reteta Tagine de miel cu prune uscate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se

ingrediente

   2 linguri ulei de masline o lingurita kurkuma praf o lingurita ingver prafun kg carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm 2 cepe mari 1/4 l supa 8 fire de sofran 15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) 200g prune uscate fara sambur

mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se toaca marunt, se adauga peste carne impreuna cu supa, coriandrul si sofranul, se acopera oala cu un capac si la foc mic se fierbe carnea timp de o ora si jumatate pana cand intra furculita usor in carne. Cuptorul se incalzeste la 100 gr. , carnea se pune intr-o forma pt friptura(aici la arabi exista o oala speciala de ceramica ce are capacul ca un furnal) se da carnea la cuptor. Sosul ramas se fierbe incontinuare, restul de ceapa se taie felii foarte subtiri si impreuna cu prunele, mierea, scortisoara si piperul se adauga in sos, se potriveste de sare si se mai fierbe 6-8 minute pana se ingroasa putin. Sosul se toarna peste carnea din cuptor , se presara totul cu susan.


Se serveste cu paine proaspata. Pofta buna! Reteta Tagine de miel cu prune uscate a fost propusa de Cali pe forum culinar.ro Alte retete cu miel gasiti aici: Miel cu broccoli, Miel betiv

Incearca si Oua vopsite in coji de ceapa rosie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagine de miel cu prune uscate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.