Tagliatelle cu spanac si piept de pui fript

Retete de primavara! Iubesc spanacul, in salate, in omlete sau gatit, astfel incat profit de orice ocazie pentru a il aduce in bucataria mea! De aceasta data am imbinat gustul spanacului cu un iz de piept de pui fript pe tava.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle cu spanac si piept de pui fript

Ingrediente

  • • 4-5 rondele de tagliatelle
  • • O jumătate de piept de pui Ciolan dezosat
  • • 200 gr frunze de spanac proaspăt
  • • 2-3 linguri cu brânză proaspătă (făcută în casă, dintr-un litru de lapte proaspăt şi sucul unei jumătăţi de Suc de lamaie
  • • 300 gr caşcaval trecut prin răzătoare
  • • 3 linguri cu smântână
  • 50 gr unt
  • 3 oua
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare) Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt.

Între timp, am spălat pieptul de pui şi l-am lăsat să se zvinte.

L-am tăiat apoi în fâşii subţiri, le-am sărat şi le-am fript pe tavă, pe ambele părţi. Într-o tavă de cuptor, unsă cu unt sau cu puţin ulei, aşezăm jumătate din cantitatea de tagliatelle, adăugăm brânza proaspătă şi presărăm o parte din caşcavalul ras. Am asezat un strat de frunze de spanac, puţin caşcaval ras şi fâşiile de pui fript. Am adaugat restul de tagliatelle, frunzele de spanac rămase si caşcavalul. Cele trei ouă le-am amestecat cu smântâna.

Compoziţia omogenizată am turnat-o în tavă, peste tagliatelle. Am dat tava la cuptor, pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

După coacere se mai poate presăra puţin cascaval ras. Se servesc calde. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci