Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana. Pentru inceput, prajim semintele de susan pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar.
Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana.
Pentru inceput, prajim semintele de susan (fara ulei) pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar, cu putina sare.
Pulpele de pui se scug bine de apa si se cresteaza (2-3 crestaturi), apoi se aseaza intr-un vas in care le vom marina, deci ar trebui sa fie un vas mai adanc astfel incat sosul sa le cuprinda.
Marinada se prepara asa:
Se toaca 2 fire de praz marunt, dar doar partea alba (foile nu se arunca, le vom folosi mai tarziu). Ghimbirul se toaca si el marunt. usturoiul se piseaza si el. Razuim limeta (pe razatoarea mica) si punem deoparte. Apoi o stoarcem, iar sucul il folosim pentru marinada.
Amestecam ghimbirul cu prazul tocat marunt, cu susanul si usturoiul pisat, cu 2 linguri de ulei, o lingura de zahar, sucul limetei si cu sos de soia (6 linguri). Aceasta mixtura o turnam peste pulpe, avem grija sa le acopere si dam la frigider pentru 2-3 ore ca sa se patrunda.
Cand sunt gata, incingem putin ulei intr-o tigaie (de preferat un wok), scoatem pulpele din marinada si le prajim. Apoi, turnam marinada din nou peste ele si adaugam coaja rasa de limeta si apa ca sa se acopere carnea. Fierbem pulpele de pui la foc mic, o jumatate de ora, intorcandu-le din cand in cand.
Intre timp ne apucam de orez si de legume.
Orezul se pune la fiert in apa cu sare (o cana de orez, 2 cani de apa).
Ardeii grasi se toaca cubulete mici, ardeiul iute rondele, prazul tot rondele (inclusiv foile care ne-au ramas de la marinada) si se pun peste pulpe cu cateva minute inainte sa fie gata. Ardeiul rosu l-am pastrat pentru ornat si l-am taiat fasii.
Servim pulpele de pui brezate cu orez fiert si presaram deasupra verdeata. Ornam cu fasii de ardei rosu.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii