Tarta de cartofi cu pui

Se spala pulpele de pui, se dezoseaza si se taie in bucatele mici si subtiri. Se taie cepele solzisori si apoi se calesc in ulei pina devin aurii. Se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 6 pulpe mai mici de pui
  • 450 g ciuperci
  • 1/2 lamiie
  • 3 cepe
  • o capatina mare de usturoi
  • busuioc
  • 100 g unt
  • 125 g jumari
  • 2 linguri de smintina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala pulpele de pui, se dezoseaza si se taie in bucatele mici si subtiri. Se taie cepele solzisori si apoi se calesc in ulei pina devin aurii. Se adauga carnea, sare si piper. Se toarna putina apa si se lasa la inabusit la foc mic. Se perpelesc putin jumarile. Se caleste ustuoiul curatat si taiat marunt impreuna cu ciupercile taiate in lamele subtiri si stropite cu zeama de lamiie. Se adauga 20 g unt, se condimenteaza si se lasa la foc pina scade tot lichidul. Intr-un castron se amesteca ceapa, puiul, jumarile, ciupercile si usturoiul. Se unge o tava rotunda de tarta cu unt. Cartofii se taie felii foarte subtiri si se aseaza un rind pe peretii si fundul formei. Se pune amestecul de carne si putin busuioc. Se acopera cu un start de cartofi, se condimenteaza si se toarna deasupra smintina. Se pune la cuptor o ora. Se poate renunta la jumari.
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc