Tocana cu carne de oaie

Pentru tocana cu carne de oaie carnea se curata, se spala si se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de berbec cu os - 700 g
  • cartofi - 800 g
  • rosii proaspete - 400 g
  • ceapa - 300 g
  • untura - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei gras - 400 g
  • cimbru - 1 g
  • vin rosu - 50 g
  • boia de ardei - 1 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de oaie carnea se curata, se spala si se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei si 1 l apa clocotita, cimbru, sare, piper si se continua fierberea. Cand este aproape gata, se aseaza cate o felie de rosie deasupra cotletelor, se adauga vin si se introduce la cuptor cca 5 minute.

Tocana cu carne de oaie se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci