Mancaruri cu carne

Reteta Tocana cu carne de oaie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru tocana cu carne de oaie carnea se curata, se spala si se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   carne de berbec cu os - 700 g
   cartofi - 800 g
   rosii proaspete - 400 g
   ceapa - 300 g
   untura - 100 g
   pasta de tomate - 50 g
   ardei gras - 400 g
   cimbru - 1 g
   vin rosu - 50 g
   boia de ardei - 1 g
   patrunjel verde - 1 legatura
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru tocana cu carne de oaie carnea se curata, se spala si se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei si 1 l apa clocotita, cimbru, sare, piper si se continua fierberea. Cand este aproape gata, se aseaza cate o felie de rosie deasupra cotletelor, se adauga vin si se introduce la cuptor cca 5 minute.




Tocana cu carne de oaie se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Incearca si Pulpe de pui cu legume la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carne de oaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.