Tocanita de miel cu chenele (galuste)

Carnea spalata si curatata se taie in bucati mici ( cat o nuca). Ceapa taiata foarte fin se prajeste in ceaun cu untura. Se presara cu boia, se adauga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 2 cepe
  • 2 linguri de untura
  • 1 l.c. boia de ardei
  • 3 linguri ghiveci
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin rosu sec
  • chimen
  • sare
  • Pentru chenele: 1 ou
  • 1 pumn de faina
  • sare

Mod de preparare

Carnea spalata si curatata se taie in bucati mici ( cat o nuca). Ceapa taiata foarte fin se prajeste in ceaun cu untura. Se presara cu boia, se adauga carnea. Se caleste pe foc uniform amestecand uneori. Se potriveste gustul cu sare, usturoi zdrobit, seminte de chimen si ghiveci. Cand s-a redus apa, se stinge cu vin si cand este aproape gata, se formeaza chenele mici cu lingura.
Alte retete mincare recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci