Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de vinete umplute aveti nevoie de 6 vinete si 500 g carne tocata.
Vinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase.
Se oparesc vinetele timp de 10-15 minute intr-un vas a multa apa clocotita. Apoi, se pun pe o planseta de lemn si se lasa sa se scurga 15-20 de minute, dupa care se scobest o parte din miez. Ceapa se toaca, se caleste in ulei incins se adauga carnea tocata, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga oul batut. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Sosul se prepara astfel: se caleste faina in putin ulei, dupa care se adauga treptat bulionul, miezul vinetelor, tocat marunt, si se potriveste de sare si piper. Apoi, sosul se toarna peste vinete. Se lasa sa fiarba inabusit circa 30 - 40 de minute, apoi vinetele se introduc in cuptorul incalzit si prealabil, pana se rumenesc.
Se servesc fierbinti. Pofta buna! Alte retete culinare gasiti aici: Salata de vinete cu maioneza Vinete umplute cu carne Vinete coapte
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii