Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul
mod de preparare
Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul de ou. Adaugati cate putina apa, pana obtineti un aluat ferm. Cu jumatate din cantitatea de aluat tapisati fundul unei forme rezistente la foc (de preferinta din ceramica sau Jena). Curatati cartofii. Spalati-i unul cate unul. Stergeti-i cu grija pe fiecare in parte si asezati-i unul langa altul in forma asternuta cu aluat. Umeziti marginile vasului cu putina apa. Acoperiti cartofii cu aluatul ramas si apasati-l pe margine ca sa se lipeasca cu aluatul de dedesubt, astfel incat cartofii sa fie perfect inchisi. Bagati forma la cuptor si lasati-o 45 de minute. Serviti cartofii in forma in care s-au copt. Taiati acoperisul de aluat pentru a degaja cartofii. Se servesc ca atare, cu bere, ca garnitura langa costite fripte sau cu orice fel de salata.
Incearca si Chiftele cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in crusta de ierburi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe