1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa s
1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa si ca slanina sa ramana pe carne, se pipereaza.
2.Se incinge uleiul si se pune bucata de carne si se frige pe toate partile. Se adauga 1/2 l. apa, mustarul si amidonul alimentar, pe care l-am amestecat cu putina apa rece. Se acopera tigaia si pe foc mic, se lasa sa fiarba 1,5 ore, apoi, fara capac inca 30 minute. Intre timp, se intoarce carnea si se adauga apa, daca este necesar.
3 .Se scoate carnea din tigaie, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa 5 minute. In jiul de la friptura se pune gemul de macese si amesteca bine, se lasa sa dea clocot. Se adauga mustarul, sucul de la o 1/2 lamaie si 3-4 linguri de vin.
Se scoate ata si carnea se taie felii subtiri, pe care se serveste cu sos de macese, piure de cartofi sau gogosele de cartofi si un vin alb sec.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii