Galustele cu cartofi pentru papricas este o mancare de cartofi traditionala si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc.
Galustele cu cartofi pentru papricas este o mancare de cartofi traditionala si delicioasa. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se rad prin razatoarea fina. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul se spala si se curata. Ceapa se inabusa in untura fierbinte cu 50 ml apa. Cartofii se amesteca cu ceapa inabusita, oua, faina, sare, piper si patrunjelul verde. Aluatul astfel obtinut se lasa 10 minute in repaos, dupa care se portioneaza in bucati rotunde de marimea unei nuci. Galustele rezultate se introduc in apa clocotita, se fierb cca 10 minute si se scurg de apa.
Aceste galuste se folosesc la papricas.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii