Mancaruri cu ciuperci

Reteta Ciulama cu ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, acestea se scurg de lichid.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
   faina - 150 g
   lapte - 900 ml
   margarina sau unt - 150 g
   2 cuburi MAGGI de ciuperci
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, acestea se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 75 g margarina (sau unt). Faina se dizolva in 150 ml lapte rece, se toarna peste 75 g margarina topita (sau unt), se adauga cuburile MAGGI si se fierbe, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari. In sosul format se adauga restul de lapte, ciuperci, sare si se continua fierberea cca 10 minute. Vasul se da la o parte de pe foc si peste compozitie se adauga margarina topita (sau unt).




Ciulamaua cu ciuperci se serveste cald.


Incearca si Ciuperci la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.