Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, acestea se scurg de lichid.
Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva, acestea se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne. Ciupercile se inabusa in 75 g margarina (sau unt). Faina se dizolva in 150 ml lapte rece, se toarna peste 75 g margarina topita (sau unt), se adauga cuburile MAGGI si se fierbe, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma aglomerari. In sosul format se adauga restul de lapte, ciuperci, sare si se continua fierberea cca 10 minute. Vasul se da la o parte de pe foc si peste compozitie se adauga margarina topita (sau unt).
Ciulamaua cu ciuperci se serveste cald.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAm pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...
Prajitura BucatarasIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii