Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

Ciupercile se curata de coaja/piele li se rup piciorusele, se curata si "evantaiul" din interior, se curata si piciorusele. Se spala cu apa rece. Se u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci champignon
  • 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )
  • sare
  • piper mozaic macinat
  • marar uscat
  • patrunjel uscat
  • 1 pahar ulei+unt topit

Mod de preparare

Ciupercile se curata de coaja/piele li se rup piciorusele, se curata si "evantaiul" din interior, se curata si piciorusele. Se spala cu apa rece.

Se unge o tava cu unt topit se pun ciupercutele cu gura in jos, se pun intre randuri piciorusele tocate marunt, marunt, se bat ouale spuma, se adauga laptele, uleiul si untul topit si se toarna pe deasupra ciupercutelor. Se mai adauga apa fiarta sau plata in asa fel incat nivelul lichidului din tava sa ajunga pana la jumatatea tavii insa sa nu acopere ciupercutele.

Se presara pe deasupra mararul si patrunjelul uscat, sarea, piperul mozaic macinat si sarea de ciperci uscate.

Se da la cuptor si se lasa cam 20 de minute la foc potrivit. Sunt gata cand cand devin rumene.
Se servesc fierbinti ca garnitura sau fel principal.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci