Escalop cu ciuperci si sos de vin

Se spala carnea, se curata si se taie in bucati. Bucatile se sareaza si se bat cu batatorul de lemn. Se dau apoi prin faina si se prajesc in unt, la c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de bulion
  • 8 linguri de faina
  • 2 cani de supa de oase
  • un morcov
  • un pahar de vin rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata si se taie in bucati. Bucatile se sareaza si se bat cu batatorul de lemn. Se dau apoi prin faina si se prajesc in unt, la care se adauga si trei linguri de apa. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se acopera cu un capac, sa se mentina calde.

Se curata ceapa si se taie solzisori. Se pune la calit in tigaia incinsa impreuna cu usturoiul curatat si taiat in jumatati. Se adauga morcovul taiat in bucatele si faina. Cand legumele incep sa se inmoaie si faina sa se rumeneasca, se stinge cu o cana de supa de oase in care s-a desfacut bulionul. Se adauga bucatile de carne si se acopera vasul, lasand sa fiarba inabusit pentru aproximativ 20 de minute. Ciupercile se spala si se taie marunt. Se adauga peste carne impreuna cu un pahar de vin rosu, cand aceasta este aproape gata. Se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru.
Se serveste cald, cu piure de cartofi.

Alte retete mincare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci