Iahnie de ciuperci

Iahnia de ciuperci este o mancare cu legume sanatoasa si foarte delicioasa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru 5 portii
  • ciuperci proaspete/conserva 700 g/500 g
  • ulei 100 ml
  • ceapa 250 g
  • vin alb 50 ml
  • patrunjel verde 1 legatura
  • lamaie 1 bucata
  • pasta de tomate 100 g
  • sare
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Iahnia de ciuperci este o mancare cu legume sanatoasa si foarte delicioasa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa si patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza. Lamaia se taie felii. Ciupercile se inabusa in ulei cu 50 ml apa, dupa care se pun ceapa, pasta de tomate, patrunjelul verde, jumatatea de cub MAGGI, sarea, piperul si apa necesara fierberii. Spre sfarsit, se adauga vin.

Iahnia de ciuperci se serveste calda, cu decor de felii de lamaie si patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci