Mancare de hribi

Pentru mancare de hribii ciupercile uscate se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi. Se spala in cateva ape si se lasa in apa caldicica din ajun pana a doua zi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g hribi (manatarci)
  • 4 cepe mijlocii
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura bulion
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Pentru mancare de hribii ciupercile uscate se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi. Se spala in cateva ape si se lasa in apa caldicica din ajun pana a doua zi. Se scurg bine de apa si se taie ca taiteii mai grosi. Apa in care s-au muiat hribii se lasa sa se limpezeasca si se pastreaza. Separat se rumenesc in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu o ceasca din apa limpezita in care au fost muiati hribii. Se adauga bulion, sare, piper. Se pun hribii si se lasa sa fiarba impreuna, adaugandu-se cate putin din apa in care au fost muiati, pana ce mancarea este gata.


Mancarea de hribi se serveste rece cu patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci