Musacaua de post este o mancare cu legume absolut delicioasa, perfecta pentru zilele de post dar nu numai. Este o mancare usoara si satioasa in acelasi timp.
Morcovii se razuiesc de coaja, se spala si se dau pe razatoare, pe partea mai mare. Ceapa se toaca. Se pun la calit morcovii cu ceapa intr-o cratita in care s-au incis 3 linguri de ulei, la foc mic pentru cateva minute.
Se adauga si ciupercile taiate bucati nu foarte mici, vor pierde apa si se vor "micsora" oricum. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu pesmetul si se condimenteaza dupa gust.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.
Intr-un vas de yena uns cu ulei se aseaza un strat de cartofi si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza apoi jumatate din cantitatea de legume, apoi inca un strat de cartofi, legume, si ultimul strat de cartofi.
Usturoiul taiat mic se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga o lingura de faina si se stinge cu apa, obtinand un sos destul de subtire care se toarna peste musacaua de post pregatita in tava.
Musacaua se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade acoperita cu folie de aluminiu pentru 15-20 de minute pana cand cartofii se inmoaie. Apoi se da folia jos si se mai lasa pana se rumenesc cartofii de deasupra.
Musacaua de post este la fel de buna si calda dar si rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii