Paste cu sos de ciuperci

Imi plac pastele, imi plac ciupercile si nu ezit niciodata sa fac aceasta combinatie, iar rezultatul este unul foarte gustos. Retete dietetice

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • 1 punga cu paste colorate
  • 5 ciuperci mari
  • 200 ml smantana lichida vegetala
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca cu parmezan ras

Mod de preparare

In tigaie pe foc se pune untul, dupa ce s-a topit, se adauga ciupercile curatate daca e cazul, spalate si feliate; dupa ce s-a evaporat apa pe care au lasat-o, se adauga vinul si se lasa la fiert 15 min. Smantana amestecata intr-un bol cu parmezan, se rastoarna peste ciuperci, se amesteca usor, se condimenteaza cu sare, piper si putin busuioc uscat, iar dupa ce s-a ingrosat,  se opreste focul.

Pe farfurie se pun paste fierte in apa cu sare, 5-6 min, apoi scurse, deasupra se garnisesc cu sos de ciuperci si se orneaza cu busuioc verde, apoi se servesc imediat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc