Pui cu arpagic si ciuperci

Sareaza si pipereaza bucatile de pui. Incinge uleiul, pune bucatile de carne si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti cam 10 minute. Amesteca rosii

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ï‚§ un pui curatat si impartit in 8 bucati
  • ï‚§ 500 g rosii tocate marunt
  • ï‚§ 250 g ciuperci spalate si fara codita
  • ï‚§ 200 g ceapa mica
  • ï‚§ O lingura patrunjel verde
  • ï‚§ O lingurita busuioc
  • ï‚§ 2 catei de usturoi zdrobiti
  • ï‚§ 2 linguri zeama
  • ï‚§ de lamaie
  • ï‚§ 200 ml vin alb sec
  • ï‚§ 200 ml supa de gaina (la plic)
  • ï‚§ sare
  • piper

Mod de preparare

Sareaza si pipereaza bucatile de pui. Incinge uleiul, pune bucatile de carne si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti cam 10 minute. Amesteca rosiile tocate cu vinul alb si supa de gaina, apoi adauga usturoiul. Fierbe amestecul cam 40 de minute.

Topeste o lingura de unt, adauga ciupercile si ceapa si lasa pe foc 10 minute, amestecand mereu. Adauga zeama de lamaie, sarea si piperul. Pune bucatile de carne impreuna cu sosul obtinut, mai lasa pe foc 10 minute, apoi presara busuiocul si patrunjelul. Se serveste cald
Acest preparat cremos se potriveste perfect cu un vin alb, sec, cum este Riesling Italian DOC Recas 2001

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci