Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa creasca 15 - 20 de minute.
Dizolvati drojdia in putina apa calduta, adaugati zaharul si 1 lingura faina, amestecati ingredientele si lasati maiaua sa creasca 15 - 20 de minute. Turnati-o apoi peste restul de faina si adaugati 1 lingura ulei si atata apa calduta, cata este necesara pentru a putea framanta un aluat mai tare. Puneti aluatul la crescut, la loc cald. Curatati galbiorii, taiati-i in jumatati daca sunt mai mari si caliti-i in ulei, impreuna cu ceapa tocata, dupa ce le-ati presarat cu sare si piper. Amestecati 3 oua batute cu branza, telemeaua rasa, smantana, jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat si condimentati amestecul dupa gust. Adaugati si amestecul cu galbiori si omogenizati bine. Ungeti cu ulei o tava de tarte, intindeti din aluat o foaie, cu grosimea de 5mm si turnati peste foaie amestecul cu galbiori. Nivelati-l si ungeti deasupra cu ou batut. Coaceti tarta la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform. Taiati-o in patrate dupa ce se raceste putin.
Presarati tarta cu patrunjel verde tocat marunt.
Alte retete recomandate:
Ciuperci la cuptor
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Spaghetti cu ciuperci si rosii
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii