Tocana de hribi cu lapte de cocos

Cum transformi o tocana delicioasa si cremoasa de ciuperci intr-o mancare de post? Simplu! Folosesti lapte de cocos si ai o tocana de ciuperci de post delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocana de hribi cu lapte de cocos

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 34 catei de usturoi
  • 50 g hribi deshidratati
  • 2 lg ulei
  • 5 lg lapte de cocos
  • 2 lg de faina
  • sare dupa gust
  • putin piper
  • condiment Vito
  • 1 lg frunze uscate de patrunjel

Mod de preparare

Intr-un bol cu apa calda punem hribii deshidratati la inmuiat, pana calim ceapa.
Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le punem la calit in tigaia incinsa cu 2 lg de ulei si 2 lg de apa. Pe parcurs mai adaugam apa cand e necesar. Lasam la foc pana ceapa devine translucida.
Cand ceapa si usturoiul sunt calite, scoatem hribii din apa, ii stoarcem si ii tocam cat de marunt dorim. Ii adaugam in tigaie si punem apa peste ei cat sa ii acopere. Condimentam putin cu sare si Vito. Acoperim cu capac.
Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mediu spre mare (sau pana sunt fierti hribii).
Separat intr-un bol micut punem 2 lg de faina si adaugam treptat cele 5 lg de lapte de cocos (ca la maioneza) avand grija sa nu se faca cocoloase. Eu folosesc lapte de cocos TaoTao luat din Kaufland. Pretul este in jur de 7 lei si il gasiti la raftul cu produse asiatice.
Turnam amestecul de faina cu lapte de cocos peste hribi, amestecam usor intr-un singur sens si mai lasam 2 minute la fiert.
Apoi luam de pe foc, adaugam putin piper, gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie, adaugam patrunjelul, amestecam si e gata.

Cele doua functii care ma atrag ale aparatului Philips Multicooker sunt: functia 3D care perimite incalzirea uniforma a mancarii si cronometrului de presetare care imi ofera libertate de miscare


Servim tocana de hribi calda, langa piure, pilaf, mamaliga, sau ... pur si simplu, cu paine si atat :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa