Mancaruri cu legume

Andive gratinate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prepara andivele natur.
Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit,

ingrediente

   10 andive
   10 felii de sunca de Praga
   50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt
   2 linguri de faina
   3 cani de lapte
   150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras
   sare
   piper
   nucsoara
pentru andive natur:
   zeama de la o lamîie
   patru linguri de ulei
   o lingura de sare

mod de preparare

Se prepara andivele natur.
Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras.
Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se rinduiesc într-un vas de Iena.
Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor fierbinte pina se rumeneste bine.
Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute.
Se strecoara si se scurg bine de tot.
Incearca si Linte fiarta
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite