Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze.
Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze. Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. Se pun in cratita, se presara sare, se adauga , 3 — 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot, se acopera perfect si se dau la cuptor. Trebuie sa fiarba inabusit circa o ora, la foc mic, astfel incat in acest timp sa nu se mai adauge apa, dar nici sa nu se arda andivele pe fund. Se asaza pe farfurie.
Andivele inabusite cu unt se servesc foarte fierbinti.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii