Pentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Se desprind toate frunzulitele din jurul conopidelor.
Pentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Cu un cutit mic se desprind toate frunzulitele din jurul conopidelor. Se spala in apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita, sarata. Se fierb circa o jumatate de ora, descoperit, la foc iute, Conopida se fierbe totdeauna aproape de masa, deoarece stand in apa, se inroseste. Cand sunt gata, se scurg bine de apa, se asaza pe farfurie, se toarna deasupra unt topit si se presara pesmet putin rumenit in unt.Aceasta apa in nici un caz nu se arunca, deoarece poate servi la pregatirea unei supe de zarzavat foarte gustoasa.
Conopida cu unt se poate servi cu sos de rosii sau cu sos alb pregatit cu unt, o lingura de faina si apa in care a fiert conopida.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii