Crema de conopida

Pentru crema de conopida conopida se curata, se spala, se desface buchete si se tine in apa cu sare 10 minute. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • conopida - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • margarina - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru crema de conopida conopida se curata, se spala, se desface buchete si se tine in apa cu sare 10 minute. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Se prepara supa de oase. Ceapa se inabusa in 25 g margarina cu putina supa de oase. Buchetele de conopida se fierb in supa de oase. O parte din buchete se scot din supa si dau de-o parte pentru servit. in supa cu conopida se adauga ceapa inabusita si se mai fierbe 5 minute. Se paseaza. In crema obtinuta se adauga galbenusurile amestecate cu laptele. Se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina.

Crema de conopida se serveste cu buchetele de conopida deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori