Crema de conopida

Pentru crema de conopida conopida se curata, se spala, se desface buchete si se tine in apa cu sare 10 minute. Ceapa se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • conopida - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • margarina - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru crema de conopida conopida se curata, se spala, se desface buchete si se tine in apa cu sare 10 minute. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Se prepara supa de oase. Ceapa se inabusa in 25 g margarina cu putina supa de oase. Buchetele de conopida se fierb in supa de oase. O parte din buchete se scot din supa si dau de-o parte pentru servit. in supa cu conopida se adauga ceapa inabusita si se mai fierbe 5 minute. Se paseaza. In crema obtinuta se adauga galbenusurile amestecate cu laptele. Se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina.

Crema de conopida se serveste cu buchetele de conopida deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci