Fasole verde cu rosii si usturoi

Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. fasole verde
  • 1/2 kg. rosii
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • pesmet
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pastaile se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei 2 minute, se adauga usturoiul si se ia de pe foc. Se amesteca cu pastaile bine scurse. Intr-un vas potrivit se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste care se aseaza jumatate din rosiile taiate felii, se presara cu pesmet, patrunjel tocat si sare, se adauga din nou ultimul strat de fasole, rosii si pesmet, se stropeste cu o lingura de ulei si se da la cuptor pentru 20 minute.
Se poate servi rece ca fel principal si calda ca si garnitura la friptura de vita sau pui. Se poate inlocui patrunjelul verde cu marar, in functie de gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci