Gogosari in bulion

Pentru gogosari in bulion gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm latime.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • gogosari - 5 kg
  • bulion - 800 g
  • zahar/miere de albine - 500 g
  • ulei - 500 ml
  • otet - 500 ml
  • foi de dafin - 6-7 frunze
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru gogosari in bulion gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm latime. Din bulion, zahar sau miere de albine, ulei, otet, foi de dafin, sare si piper se formeaza un sos care se pune pe foc si se da in 2-3 clocote. Treptat se adauga in sos gogosarii taiati feliute si se fierb 5-7 minute. Se scot din sos cu ajutorul unei spumiere si se pun in borcane. Se adauga sos pana acopera gogosarii. Celofanul se umezeste cu apa, se da in doua si se leaga borcanele. Borcanele astfel pregatite se fierb la bain-marie cca 15 minute din momentul in care clocoteste apa.

Gogosarii in bulion se pot servi la aperitive, fripturi din porc, vita, pui dar si la diferite tocane de legume.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci