Legume in aspic

Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa la frigider, sa se intar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri gelatina granule
  • 7 cana de vin alb; sec
  • 1/2 cana supa de carne
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • fierte tari
  • 100 g ciuperci
  • 3 ridichi
  • 1 castravete
  • 300 g mazare verde
  • 500 g fasole verde
  • 250 g maioneza picanta

Mod de preparare

Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa la frigider, sa se intareasca.

Se decoreaza cu rondele de rosii si de oua fierte, cu castraveti si ciuperci. Printre legume, se pot aseza frunze de patrunjel. Se acopera totul cu un nou strat de gelatina si se lasa vasul in frigider, pana se incheaga gelatina. Se umple apoi vasul cu mazare fiarta in prealabil si cu fasole verde, fiarta in apa fara sare.

Gelatina ramasa se amesteca cu jumatate din cantitatea de , maioneza, preparata din 250 ml ulei, zeama de la o

jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, sare si piper. Cand este gata, se adauga 2 linguri de marar si 1 legatura de patrunjel, tocat fin.

Se lasa vasul la rece timp de 3-4 ore, dupa care forma se

rastoarna pe un platou acoperit cu frunze de salata verde si se decoreaza cu ridichi rosii.

Maioneza ramasa se serveste separat, intr-o sosiera.
Alte retete cu legume

Placinta cu spanac

Mazare scazuta

Supa de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci