Mancare de fasole verde

Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza si se freaca cu sare p

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg fasole verde
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg faina
  • 5 dkg ceapa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 dkg sare
  • 5 dkg boia de ardei
  • 02 dl otet (cu concentratia de 10%)
  • 3 dkg zahar
  • 30 dkg smantana
  • (Se recomanda 3l de supa in care au fiert oase)
  • Pentru supa de oase:
  • 50 dkg oase de porc
  • 30 dkg morcovi
  • 25 dkg patrunjel
  • 10 dkg telina
  • Cantitatea de lichid recomandata
  • 6 l

Mod de preparare

Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza si se freaca cu sare pana devine o pasta omogena. Patrunjelul verde se spala bine si se toaca marunt.

Fasolea verde se fierbe in supa de oase sau numai in apa cu sare.

Se face un rantas in care se caleste ceapa, se adauga usturoiul, patrunjelul si boiaua de ardei. Se stinge cu apa rece si se freaca cu telul. Rantasul se pune peste fasolea verde fiarta, se fierbe un pic si se adauga smantana, otet, sare si zahar dupa gust.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci