Mancaruri cu legume

Reteta Mancare de fasole verde

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza si se freaca cu sare p

ingrediente

   2 kg fasole verde
   10 dkg untura
   15 dkg faina
   5 dkg ceapa
   1 legatura de patrunjel
   3 dkg sare
   5 dkg boia de ardei
   02 dl otet (cu concentratia de 10%)
   3 dkg zahar
   30 dkg smantana
   (Se recomanda 3l de supa in care au fiert oase)
Pentru supa de oase:
   50 dkg oase de porc
   30 dkg morcovi
   25 dkg patrunjel
   10 dkg telina
   Cantitatea de lichid recomandata
   6 l

mod de preparare

Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza si se freaca cu sare pana devine o pasta omogena. Patrunjelul verde se spala bine si se toaca marunt.


Fasolea verde se fierbe in supa de oase sau numai in apa cu sare.


Se face un rantas in care se caleste ceapa, se adauga usturoiul, patrunjelul si boiaua de ardei. Se stinge cu apa rece si se freaca cu telul. Rantasul se pune peste fasolea verde fiarta, se fierbe un pic si se adauga smantana, otet, sare si zahar dupa gust.
Alte retete recomandate
Incearca si Sufleu de vinete
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.