Piure de urzici cu ulei

Pentru piure de urzici cu ulei nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • hrean.

Mod de preparare

Pentru piure de urzici cu ulei nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului. Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate. Se fierb in apa clocotita cu sare, in vas descoperit.
Cand sunt gata, se scurg, se trec prin sita sau se toaca pe un fund de lemn. Se pun din nou la foc, se amesteca cu faina si cu 2 — 3linguri de zeama in care au fiert urzicile, si se bat bine pe masina pana ce se umfla.


Piureul de urzici cu ulei se serveste fierbinte, cu hrean ras, ceapa prajita in ulei si mamaliga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci