Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cre

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca crupe de porumb
  • 2-3 cepe
  • untura pentru prajit
  • 2-3 linguri jumari
  • sare
  • piper
  • varza dulce sau acra
  • sorici afumat
  • bors
  • bulion
  • boia de ardei

Mod de preparare

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt ceapa si se pune sa se rumeneasca cu o lingura buna de untura. Se adauga 2-3 linguri de jumari ramase de la topitul unturei sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele, dupa ce au fost bine spalate si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau deoparte, sa se racocoreasca putin. Se pune sare si piper. Se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se aseaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri cateva sorice afumate si fierte. Se toarna apa, sau bors, cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, vreo doua ore. Sunt mai gustoase incalzite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci