Snitel din gulii

Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert. Atentie, sa nu se inmoaie pr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g gulii
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm.

Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert.

Atentie, sa nu se inmoaie prea tare, pentru ca se desfac . Se bat 3 oua intregi si se tavalesc feliile de gulii mai intai prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet.

(Si aici se lucreaza cu furculita la naparea oualor, altfel o mare cantitate de faina si de pesmet se lipeste de degete).

Dupa aceea, se rumenesc in ulei fierbinte, fara capac, pe amandoua partile.

Snitelul de gulii se sareaza, se serveste cald cu orez, rizibizi, cartofi pai sau cartofi cu patrunjel.
Alte preparate culinare recomandate

Ciorba vacuta

Cciorba cartofi

Ciorba varza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci