Mancare de orez cu sos de struguri

Mancarea de orez cu sos de struguri este usor de preparat. Contine, pe langa orez si struguri, unt, faina, lichior de visine si coniac.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg struguri
  • 300 gr orez
  • 150 gr unt
  • 50 gr faina
  • 100 ml lichior de visine
  • 50 ml coniac

Mod de preparare

Mancare de orez cu sos de struguri se prepara astfel: se spala bine strugurii si se pun boabele intr-o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptorul incins. Dupa 10 minute, se scoate tava si se adauga un sos preparat din 50 gr unt amestecat cu faina, pe foc si stins cu 300 ml apa. Se adauga lichiorul de visine si coniacul, dupa care se lasa sa mai dea in clocot. Separat, se pune orezul cu 100 gr unt la prajit. Se stinge cu apa clocotita si se lasa la fiert. Se lasa apoi 20 de minute acoperit cu un capac.


Orezul se serveste cu sosul de struguri cald.

Alte retete:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci