Orez basmati cu sos de bulion

reteta pentru vreme de iarna

Portii
3
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Orez basmati cu sos de bulion

Ingrediente

  • 200 gr.orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 ceapa
  • 300 gr.morcovi baby
  • 100 gr.bulion de gogosari
  • 200 ml.bulion de rosii
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei, cand este translucida se adauga orezul, 1 litru apa, sare si se fierbe pret de 20 minute, acest orez fierbe foarte repede. Dupa ce s-a fiert, se adauga morcoii baby, bulionul de gogosari, bulionul de rosii si se lasa la fiert, pe foc potrivit cam 10 minute, asta pana cand gusturile se patrund si se intrepatrund. Se pot servi simpli sau cu muraturi. La mine s-au servit cu gogosari in sos de mustar. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc