Orez cu suc de rosii si cascaval

Orezul cu suc de rosii si cascaval, la cuptor, constituie o cina consistenta dar usoara, care merge de minune alaturi de o salata verde, cu ridichi si castraveti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez cu suc de rosii si cascaval

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval Sofia Delaco
  • 1 cana suc de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam sa fiarba pana scade apa, amestecand din cand in cand. Cand a scazut apa adaugam orezul (fiert) si amestecam continuu cca 5 minute. La final adaugam patrunjelul si condimente dupa gust.
Orezul il spalam in apa rece dupa care il punem la fiert in apa cu sare, il scurgem de apa.
Compozitia o punem intr-o tava unsa (eu am tapetat-o cu hartie de copt) turnam sucul de rosii deasupra dupa care adaugam cascavalul ras si dam la cuptor ca 10 minute.


Orezul cu suc de rosii si cascaval, se serveste cald, alaturi de o salata verde, cu ridichi si castraveti sau, pentru iubitorii de picanterii, ideali sunt si ardeii iuti murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori