Mancaruri cu orez

Reteta Risotto cu mar si brinza taleggio

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Risotto cu legume"
 
Supa pentru risotto
Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o buc

ingrediente

   200 g orez (risotto)
   ceapa
   1 mar
   branza tallegio
   unt
   vin alb sec. Supa pentru risotto: 2 morcovi
   4 cartofi
   1 ceapa
   tulpina de patrunjel si de telina
   o bucata de carne
   boabe de piper
   cuisoare

mod de preparare

Supa pentru risotto


Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o bucata de carne si biluta "misterioasa" in care am pus boabe de piper si cuisoare) plus sarea.


A fost alegerea mea sa pun si cartofii in supa pentru ca astfel am putut face o salata cu cartofi, patrunjel si masline.


Cind a fost gata supa am scos "biluta" ( boabe de piper si cuisoare).


Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si o nuca de unt la topit, cind untul e topit se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa citeva minute sa se caleasca fara sa se arda.


Cind ceapa este calita se adauga orezul ( 225 g pentru 4 persoane) si se lasa sa se prajeasca amestecind mereu pina ce devine sticlos orezul si incepe aproape sa se prinda.


Se adauga un pahar de vin alb sec, atentie pentru ca tigaia este fierbinte si vinul rece (in cazul meu) asa ca sare un pic.


Despre pasajul acesta in Italia exista mai multe pareri, cei care sustin ca nu e bine sa pui vinul rece ci fierbinte pentru ca bobul de orez suporta un soc termic, cei care spun sa nu-l pui deloc pentru ca da un gust acrisor. Eu il pun si iese mereu bine. Las la latitudinea voastra.


Dupa ce vinul s-a evaporat incepe sa se adauge cite un polonic de supa fierbinte (aceasta trebuie sa stea pe aragaz intr-o olicioara la foc mic ca sa fie fierbinte).


Din acest moment puteti face ochiul mic daca mai aveti altceva de facut si veni din cind in cind sa adaugati cite un polonic de supa, daca aveti timp sa stati linga el lasati focul mare, mestecati mereu si la fel adaugati supa cind trebuie.


Trebuie sa arate mereu asa, nici uscat nici sa fiarba in supa.


In cazul de fata dupa 15 minute am adaugat un mar taiat cuburele plus coaja sa taiata fisii si am mai lasat vreo 5 minute, intre timp am gustat sa vad daca e gata si cind a fost gata am adaugat brinza taiata bucatele si am amestecat repede


Ultima operatie a unui risotto se numeste "mantecare", inseamna ca atunci cind e gata se stinge focul si se mai lasa sa stea 5 minute ca sa devina cremos, de obicei se pune un pic de unt, in cazul de fata operatia aceasta a facut-o brinza.


In farfurie am adaugat putin piper.


Si am pus alaturi si un mar ca sa vedeti ce tip am folosit.


Gustul era bun, un pic dar foarte putin dulceag, un experiment reusit, marul a ramas un pic crocant.
Pofta buna!





Reteta Risotto cu mar si brinza taleggio a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro





Alta reteta cu de risotto Risotto cu dovlecel si creveti
Incearca si Orez calit cu tofu
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mar si brinza taleggio" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.