Sarmalutele moldovenesti cu varza murata sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa reteta de sarmale.
Sarmalutele moldovenesti cu varza dulce sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa reteta de sarmale. Se pune la umflat orezul, se caleste ceapa (daca vreti si ardeii cu morcovul tocat). Intr-un vas mare se adauga morcovul, patrunjelul, ceapa, ardeii, ouale, carnea tocata bulionul, orezul, sarea, piperul, 2-3 foi de dafin, delikat si se amesteca bine.
Frunzele de varza se oparesc si se pun la racit. Pentru a da un gust mai bun sarmalelor se pot umple si vreo 4-5 ardei. La fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune o farfurie sau niste cioburi de farfurie si cotoarele de la vaza. Se impaturesc frunzele cu umplutura si se aseza in oala. Deasupra sarmalelor se pune un rand de frunze de varza. Pentru a fierbe mai usor se pune apa calda atat cat sa le cuprinda. Se pun la cuptor sau pe aragaz la foc mic sa fiarba 1h-1h 30 min
Sarmalutele modovenesti se servesc calde cu mamaliguta si cu o lingura de smantana.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii