Sarmalute moldovenesti cu varza dulce

Sarmalutele moldovenesti cu varza murata sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa reteta de sarmale.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmalute moldovenesti cu varza dulce

Ingrediente

  • -1.5 kg ceapa
  • 1kg carne tocata
  • 2 cani orez
  • 1morcov
  • 3 ardei
  • 2 oua
  • 2 verze
  • sare
  • piper
  • delikat
  • bulion
  • patrunjel
  • marar
  • foi de dafin

Mod de preparare

Sarmalutele moldovenesti cu varza dulce sunt delicioase. La orice sarbatoare romaneasca puteti face aceasta delicioasa reteta de sarmale. Se pune la umflat orezul, se caleste ceapa (daca vreti si ardeii cu morcovul tocat). Intr-un vas mare se adauga morcovul, patrunjelul, ceapa, ardeii, ouale, carnea tocata bulionul, orezul, sarea, piperul, 2-3 foi de dafin, delikat si se amesteca bine.

Frunzele de varza se oparesc si se pun la racit. Pentru a da un gust mai bun sarmalelor se pot umple si vreo 4-5 ardei. La fundul cratitei in care vor fierbe sarmalele se pune o farfurie sau niste cioburi de farfurie si cotoarele de la vaza. Se impaturesc frunzele cu umplutura si se aseza in oala. Deasupra sarmalelor se pune un rand de frunze de varza. Pentru a fierbe mai usor se pune apa calda atat cat sa le cuprinda. Se pun la cuptor sau pe aragaz la foc mic sa fiarba 1h-1h 30 min


Sarmalutele modovenesti se servesc calde cu mamaliguta si cu o lingura de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci