Mancaruri cu orez

Reteta Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iute

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 59m 
gatire reteta 3h 
crystinnella postat de
Postat pe: 24-06-2018
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice

ingrediente

6 portii

Pentru sărmăluţe:
   40-50 foi de viţă de vie
   1 cană de orez
   2 cepe medii
   1 legătură de pătrunjel verde
   2 linguriţe de bulion
   sare
   piper
   marar
   boia de ardei dulce
   cimbru
   50 ml ulei
   4-5 roşii cherry
   smântână
Pentru caviar de ardel iute:
   10 g gelatină alimentară pudră
   2-3 ardei roşii iuţi
   1 linguriţă de miere
   100 ml apă
   150 ml ulei rece
   1 lingurita sare
   1 bol cuburi de gheaţă

mod de preparare

Pentru a prepara umplutura de sărmăluţe vom proceda astfel:
Călim în ulei ceapa până devine translucidă, punem apoi şi orezul, ales şi spălat bine şi îl călim împreună cu ceapa 2-3 minute, până marginile boabelor devin transparente. Tragem de pe foc, punem bulionul, pătrunjelul verde tocat şi condimentele şi amestecam bine compoziţia.

Frunzele de viță de vie se spală bine, în mai multe ape reci și apoi se pun într-un castron. Se presară 1 linguriță de sare grunjoasă și se adaugă apă clocotită, atât cât să le cuprindă. Se acoperă castronul cu un capac și se lasă cam 10 minute ca să se înmoaie frunzele şi să fie uşor la împăturit sarmăluţele.

Apoi se umplu frunzele de viţă cu umplutură şi se fac sărmăluţele.

Pe fundul unui vas de lut se pun frunze de viţă de vie,apoi se aranjează primul strat de sarmale, stratul 2 de sarmale. La final se acoperă totul cu frunze de viţă, roşii cherry tăiate in jumătate şi se presară cimbru.

Se acoperă totul cu apă fierbinte (să fie cam de 2-3 degete bune deasupra sarmalelor) și se pun la fiert la foc mic, sub capac. Se fierb timp de 3 ore, adică până când frunzele de viță îşi pierd asprimea specifică.


Pentru a prepara caviarul de ardei iute vom proceda astfel:
Vom curăţa ardeii roşii iuţi de seminţe şi îi vom mixa la blender, urmănd ca apoi compoziţia rezultată să o punem la fiert in 100 ml apă şi o linguriţă de miere.

Între timp, punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte de ardei iuţi peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Compoziţia o turnăm într-un dozator de sos. Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem apă rece, sare, gheață și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop de ardei în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul şi apoi cu ajutorul unei site le strecurăm pentru a le putea folosi la decorat.

Când sunt gata sărmăluţele în foi de viţă de vie, se servesc calde cu mămăliguţă,smântână şi caviar de ardei iute.

Pofta buna!

Incearca si Mincare chinezeasca a la Adrian senior
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.