Barbun umplut cu pesmet si rosii

Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o paine ciabatta
  • 1 mana mare de rosii coapte la soare
  • tocate
  • 1 mana mare de masline
  • fara samburi si tocate
  • 1 mana mare de seminte de pin
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau busuioc
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 barbuni intregi a cate 225 g fiecare
  • curatati de solzi si intestine si crestati din loc in loc

Mod de preparare

Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreciat in gastronomie. Pentru a-l prepara preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Indepartati coaja de pe ciabatta si apoi fie maruntiti miezul cu mixerul pana obtineti un pesmet cu granule mici si tari, fie il tocati marunt cu cutitul. Puneti painea tocata intr-un castron impreuna cu rosiile, maslinele, semintele de pin si maghiranul, apoi amestecati-le pe toate, subtiind compozitia cu putin ulei de masline.

Asezonati pestele atat in interior, cat si la exterior, si puneti-l intr-o tava (sau intr-un alt vas pentru cuptor), unsa in prealabil cu grasime. Umpleti interiorul barbunilor cu amestecul de pesmet, indesand cate putin si in crestaturile din carnea pestilor si presarandu-l apoi de jur imprejurul acestora. Coaceti la nivelul de sus al cuptorului timp de 20 de minute, pana cand pestele e gata.


Serviti, de preferinta, cu o salata verde crocanta - de obicei, eu presar pesmetul ramas deasupra salatei.

Alte retete recomandate:

Aperitive rapide

Conopida la cuptor

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura desteapta
Bucataras.RO

Prajitura desteapta

O prajitura care te cucereste...

Prajitura desteapta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola