Mancaruri cu peste

Reteta Chiftele din crab ( lui Wolfgang Puck)

complexitate reteta Medie 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Kefta – chiftele marocane (reteta video)"
 
Cu aceasta reteta de chiftele de crab cu sos remoulade vor fi serviti invitatii balului de la decernarea premiilor Oscar din 2012. Reteta ii apartine lui Wolfgang Puck, care si semneaza meniul, pentru a 18-a oara la rand.

ingrediente

   2 cani de smantana
   3 catei de usturoi tocati
   2 crengute de rozmarin proaspat
   1 lingura de boia de ardei dulce
   2 linguri de ulei de masline extravirgin
   3 sferturi de cana de ceapa rosie tocata marunt
   1/2 de cana de ardei gras rosu tocat marunt
   1/2 de cana de ardei gras galben tocat marunt
   2 oua batute usor
   o jumatate de kilogram de carne de crab
   2 ardei iuti proaspeti fara seminte si tocati marunt
   2 linguri de busuioc tocat marunt
   2 linguri de patrunjel tocat marunt
   2 cani de panko (pesmet japonez)
   pentru a oferi o consistenta fainoasa
   o jumatate de lingura de piper alb macinat
   2 linguri de sare
   1/2 de cana de unt

mod de preparare

Acum ca aveti toate ingredientele, sa pregatim chiftele din carne de crab.




Intr-o cratita puneti smantana, usturoiul, rozmarinul si boiaua de ardei. Se fierbe totul la foc mediu spre mare pana cand smantana isi pierde jumatate din volumul initial. Cand observati ca s-a fiert destul, puneti cratita deoparte si lasati compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-o tigaie sote, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras rosu si galben. Amestecati ingredientele frecvent pana cand capata un anumit luciu. Nu le lasati pe foc pana cand devin rumenite. Puneti apoi legumele pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, combinati ouale, carnea de crab, ardeiul iute, busuiocul, patrunjelul, tarhonul, o cana de panko, sarea, piperul alb, smantana pregatita anterior si legumele sotate. Amestecati aceasta compozitie cu atentie pana cand totul este bine omogenizat. Impartiti amestecul in 12 parti egale. Fiecare parte ar trebui sa aiba in jur de 100 de grame. Din fiecare parte rezultata formati cate o chifteluta. Intr-o tigaie, incalzita in prealabil, puneti o patrime de cana de unt la foc mediu spre mare. Prajiti cate sase chiftelute in tigaie pana in momentul in care baza lor devine aurie. Aceasta procedura nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 minute. Apoi, luati o spatula si intoarceti chiftelutele pe cealalta parte. Luati tigaia de pe foc si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le la copt in jur de 2 minute. Scoateti tigaia din cuptor, puneti chiftelutele pe o farfurie iar apoi reluati procesul de mai sus cu celelalte 6 chiftelute ramase.


Serviti imediat cu sosul Remoulade.

Incearca si Chiftele de peste cu salata
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din crab (reteta lui Wolfgang Puck)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite