Cu aceasta reteta de chiftele de crab cu sos remoulade vor fi serviti invitatii balului de la decernarea premiilor Oscar din 2012. Reteta ii apartine lui Wolfgang Puck, care si semneaza meniul, pentru a 18-a oara la rand.
Acum ca aveti toate ingredientele, sa pregatim chiftele din carne de crab.
Intr-o cratita puneti smantana, usturoiul, rozmarinul si boiaua de ardei. Se fierbe totul la foc mediu spre mare pana cand smantana isi pierde jumatate din volumul initial. Cand observati ca s-a fiert destul, puneti cratita deoparte si lasati compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-o tigaie sote, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras rosu si galben. Amestecati ingredientele frecvent pana cand capata un anumit luciu. Nu le lasati pe foc pana cand devin rumenite. Puneti apoi legumele pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, combinati ouale, carnea de crab, ardeiul iute, busuiocul, patrunjelul, tarhonul, o cana de panko, sarea, piperul alb, smantana pregatita anterior si legumele sotate. Amestecati aceasta compozitie cu atentie pana cand totul este bine omogenizat. Impartiti amestecul in 12 parti egale. Fiecare parte ar trebui sa aiba in jur de 100 de grame. Din fiecare parte rezultata formati cate o chifteluta. Intr-o tigaie, incalzita in prealabil, puneti o patrime de cana de unt la foc mediu spre mare. Prajiti cate sase chiftelute in tigaie pana in momentul in care baza lor devine aurie. Aceasta procedura nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 minute. Apoi, luati o spatula si intoarceti chiftelutele pe cealalta parte. Luati tigaia de pe foc si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le la copt in jur de 2 minute. Scoateti tigaia din cuptor, puneti chiftelutele pe o farfurie iar apoi reluati procesul de mai sus cu celelalte 6 chiftelute ramase.
Serviti imediat cu sosul Remoulade.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat...
Avat prajitPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii