Cod copt la tava cu fasole verde, pancetta si seminte de pin

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau la treapta a 7-a la cel pe gaz. Puneti fasolea verde intr-o tava pentru copt de marimea adecvata. Pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 680 g fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 1 kg carne de cod
  • cu tot cu sira spinarii
  • 12 felii de pancetta sau de bacon afumat
  • 200 g seminte de pin
  • 2 lamai

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius sau la treapta a 7-a la cel pe gaz. Puneti fasolea verde intr-o tava pentru copt de marimea adecvata. Puneti deasupra usturoiul, sare si piper, adaugati ulei doar cat sa acopere putin fasolea si amestecati totul. Asezati si bucatile de cod printre pastaile de fasole, condimentati din nou cu grija, apoi presarati bucatile de pancetta peste cod si fasole. Imprastiati deasupra seminte de pin si stropiti cu putin ulei de masline. Luati jumatatile de lamaie si adaugati- le in tava. Gatiti aproximativ 15 minute, punand tava in partea din mijloc a cuptorului preincalzit. In primele 5 minute, gatiti codul cu folie de aluminiu deasupra dupa care o puteti indeparta. Pestele s-a patruns atunci cand sira spinarii poate fi scoasa cu usurinta.


Se serveste ornat cu lamaie si verdeata. Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Conopida la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Covridog
Bucataras.RO

Covridog

Foarte buni de luat ca pachetel la munca sau la scoala!

Covridog
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola