Crap cu sos de vin rosu

Pentru crap cu sos de vin rosu pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • vin rosu - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • faina - 50 g
  • arpagic - 200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap cu sos de vin rosu pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata. Ciupercile proaspete se curata, se spala, se taie cuburi (cele conservate se spala, se scurg de lichid si se taie). Patrunjelul se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Se unge cu ulei o tava pe care se aseaza bucatile de peste; deasupra se presara ulei si se introduce la cuptor cca 10 minute. Se scurge uleiul ramas in alt vas in care se inabusa ceapa, arpagic, morcovi si se adauga piper dupa gust. Separat, ciupercile se inabusa in unt. Legumele inabusite se amesteca cu vin rosu si patrunjel verde. Peste legume se aseaza bucatile de peste cu rosii deasupra.

Crapul cu sos de vin rosu se serveste cald sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci